Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF

HODOČAŠĆE U RIM

IMG 0597U ranim jutarnjim satima ponedjeljka, 5. studenoga, započelo je hodočašće u Rim, pod vodstvom našeg župnika don Tomislava. Pomalo nervozni, nedovoljno naspavani, umorni i donekle duhovno prazni, stigli smo u Padovu koja se činila divnom uvertirom u sve ono što nas je kao hodoćasnike čekalo i što smo očekivali doživjeti.

U predivnoj Padovi prvi smo susret imali u svetištu sv. Leopolda Mandića, odnosno, u kapucinskom samostanu. Upečatljiva prostorija gdje je svetac ispovijedao i koja budi najdublje emocije ne može nikoga ostaviti ravnodušnim – to je prostorija u kojoj možeš doslovno vidjeti, osjetiti, opipati Nebo.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


NAŠA  ŽUPA  UGOSTILA  MISIONARKU  IZ  KONGA


misionarkaNa spomen dan sv. Karla Boromejskog, 4. studenog prije 46 godina biskup Josip Arnerić osnovao je nekoliko župa među kojima i našu na Baldekinu, Presvetog Srca Isusova. Pjevajući molitvu „U Dom ćemo Gospodnji radosno ići“ danas smo se na svetim misama prisjetili tih teških uvjeta za nastajanje nove župe i  za gradnju crkvenog objekta, a posebno njenog prvog župnika  don Ante Marinova. Njemu dugujemo veliku zahvalnost za vrlo vrijedan posao osnivanja župne zajednice i gradnju crkve s pastoralnim centrom. Također zahvaljujemo i ostalim župnicima koji su nastavili njegovo djelo i vodili župu do današnjeg trenutka.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

KRIZMA U ŽUPI

PA260014I ove godine  na misijsku nedjelju 21. listopada 2012. godine, u župi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu,   40-tak  petnaestogodišnjaka primili su sakrament krizme ili potvrde.

Osvanulo je prekrasno jesensko jutro u kojem je osim obilja sunca i topline bilo  topline i u našim srcima što je stasala još jedna generacija koja će  u tom svečanom činu primiti pečat dara Duha Svetoga , koji će im dati dodatnu snagu, ispuniti ih svjetlom za bolji kršćanski život. Možda je u tim godinama teško shvatiti snagu Duha Svetoga, ali  dovoljno je vjerovati, prihvaćati  Božju riječ,  usvajati logiku i mentalitet Evanđelja, dok samim pomazanjem svetim uljem krizmanik  zauvijek postaje obilježen Božjom ljubavlju.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

KRIZMA - HOD U VJERI


21.listopada 2012. godine bila je misijska nedjelja i 29. nedjelja kroz godinu, ali za četrdesetak djevojaka i mladića ta će nedjelja ostati zauvijek zapamćena kao dan njihovog slavljenja i primanja sakramenta svete potvrde.

DSC 7154obr


Dok su ozbiljni i svečani sjedili sa svojim kumovima oko oltara, s krsnim svijećama u rukama, promislih kako smo ih prije gotovo 15 godina prvi puta donijeli na svojim rukama pred oltar. Bilo je to na dan njihovog krštenja. Dakako, oni se toga ne sijećaju, ali mi smo tada obećali da ćemo ih riječju i primjerom odgajati u vjeri.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


OTVORENA GODINA VJERE U NAŠOJ ŽUPI


Nakon što je Papa 11. listopada 2012. otvorio Godinu vjere u Vatikanu, te svi biskupi u svojim katedralama, u nedjelju 14. listopada 2012. Godina vjere otvorena je i u svim župama.

PA140004
Svaka je župa naše biskupije u subotu, 13. 10.2012. na sv. misi u katedrali kojoj su bili nazočni svi župnici, od biskupa dobila veliku svijeću Godine vjere i Katekizam Katoličke crkve kao vidljivi znak povezanosti crkve koja će se iduću godinu dana posebno posvetiti obnovi svoje vjere. Naš o. biskup je odlučio u Godini vjere petkom u 17 sati čitati  Katekizam katoličke crkve i služiti sv. misu u Gospinom svetištu u Vrpoljcu.   

Više...
 
E-mail Ispis PDF


HODOČAŠĆE SV. ŠIMUNU U ZADAR


Dana 8. listopada slavi se kao dan hrvatske neovisnosti,  ali na taj dan slavi se i blagdan sv. Šimuna  zaštitnika grada Zadra, kojem su i ove godine hodočastili župljani  župe Presvetog Srca Isusova s Baldekina.

Autobus je krenuo Jadranskom magistralom prema Pirovcu gdje smo skrenuli u  unutrašnjost prema  parku prirode Vransko jezero. Prolazeći kroz sela Kašić i Banjevci  krenuli smo prema vidikovcu pod nazivom Kamenjak s kojeg se proteže prekrasan pogled prema Vranskom jezeru, Murteru Betini pa sve do Kornata.  Na samom vidikovcu izgrađena je  crkvica u čijoj se unutrašnjosti  nalazi jama u kojoj su za vrijeme drugog svjetskog rata ubijeni brojni hrvatski domobrani iz okolnih sela.  Kratkom molitvom odali smo  počast palim žrtvama. 

Više...
 
E-mail Ispis PDF

OKRUŽNICA O GODINI VJERE


1e08fead-e586-4995-9768-1f6efc0e4636-vatikan-obradena1Proglas biskupa šibenskog mons. Ante Ivasa o godini vjere.

Proglas možete pročitati klikom na sljedeću poveznicu.

 
E-mail Ispis PDF

godina vjere logo

SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U nedjelju 23.09.2012. u župnim prostorijama održan je sastanak Župnog Pastoralnog vijeća.
Teme o kojima se govorilo odnosile su se na proslavu blagdana Sv.Mihovila i godinu vjere.
Župnik je naravno pozvao sve nas članove Župnog vijeća kao i sve obitelji naše župe da sudjelujemo u procesiji i sv.misi na blagdan Sv. Mihovila, te da budemo pred katedralom u subotu u 10.sati.
Dana nam je obavijest da se ove godine 11.listopada otvara Godina vjere, 13.listopada kod nas u katedrali, te 14.listopada otvaranje je po župama. Znakovito je vrijeme i značaj zašto se sada baš u ovom trenutku proglašava godina vjere (koja je isto bila prije više od četrdeset godina). To pred nas stavlja i veliku obavezu na koji način je obilježiti i koje aktivnosti u tom smislu pokrenuti.

Više...
 
Stranica 21 od 29

galerija

NAJAVE:

ŽUPNI VJERONAUK:

Subotom:

u 09:00: 3.,4.,5 i 6. razred

u 10:00: 7. i 8. razred


Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente je četvrtkom u 19:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!


SVAKOG KORIZMENOG PETKA JE KRIŽNI PUT U 18:00 SATI26.02. Čista srijeda – Pepelnica! Strogi post i nemrs! Započinje 40 – dnevna molitva Za život pred bolnicom, svaki dan od 08 – 20 sati. Sv. misa s pepeljanjem je u 18 sati.


2.-7. ožujka je kvatreni tjedan posvećen pokori i obraćenju te je srijeda, petak i subota nemrs!


07.03. je susret ovogodišnjih krizmanika Gradskog dekanata u Katoličkoj školi u 10 sati.


16.-20. ožujka predbračni tečaj u 19:00 sati. Nije se nužno prijaviti već samo doći.


21.-22. ožujka - Biskupijski križni put za mlade.


28.03. Biskupijski susret obitelji u Kninu. Nužno se prijaviti.


03.04. Križni put na Šubićevcu (od gimnazije do tvrđave Barone) u 16:00

POVEZNICE

bitno

You are here: