Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF

KRIZMA U ŽUPI

PA260014I ove godine  na misijsku nedjelju 21. listopada 2012. godine, u župi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu,   40-tak  petnaestogodišnjaka primili su sakrament krizme ili potvrde.

Osvanulo je prekrasno jesensko jutro u kojem je osim obilja sunca i topline bilo  topline i u našim srcima što je stasala još jedna generacija koja će  u tom svečanom činu primiti pečat dara Duha Svetoga , koji će im dati dodatnu snagu, ispuniti ih svjetlom za bolji kršćanski život. Možda je u tim godinama teško shvatiti snagu Duha Svetoga, ali  dovoljno je vjerovati, prihvaćati  Božju riječ,  usvajati logiku i mentalitet Evanđelja, dok samim pomazanjem svetim uljem krizmanik  zauvijek postaje obilježen Božjom ljubavlju.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

KRIZMA - HOD U VJERI


21.listopada 2012. godine bila je misijska nedjelja i 29. nedjelja kroz godinu, ali za četrdesetak djevojaka i mladića ta će nedjelja ostati zauvijek zapamćena kao dan njihovog slavljenja i primanja sakramenta svete potvrde.

DSC 7154obr


Dok su ozbiljni i svečani sjedili sa svojim kumovima oko oltara, s krsnim svijećama u rukama, promislih kako smo ih prije gotovo 15 godina prvi puta donijeli na svojim rukama pred oltar. Bilo je to na dan njihovog krštenja. Dakako, oni se toga ne sijećaju, ali mi smo tada obećali da ćemo ih riječju i primjerom odgajati u vjeri.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


OTVORENA GODINA VJERE U NAŠOJ ŽUPI


Nakon što je Papa 11. listopada 2012. otvorio Godinu vjere u Vatikanu, te svi biskupi u svojim katedralama, u nedjelju 14. listopada 2012. Godina vjere otvorena je i u svim župama.

PA140004
Svaka je župa naše biskupije u subotu, 13. 10.2012. na sv. misi u katedrali kojoj su bili nazočni svi župnici, od biskupa dobila veliku svijeću Godine vjere i Katekizam Katoličke crkve kao vidljivi znak povezanosti crkve koja će se iduću godinu dana posebno posvetiti obnovi svoje vjere. Naš o. biskup je odlučio u Godini vjere petkom u 17 sati čitati  Katekizam katoličke crkve i služiti sv. misu u Gospinom svetištu u Vrpoljcu.   

Više...
 
E-mail Ispis PDF


HODOČAŠĆE SV. ŠIMUNU U ZADAR


Dana 8. listopada slavi se kao dan hrvatske neovisnosti,  ali na taj dan slavi se i blagdan sv. Šimuna  zaštitnika grada Zadra, kojem su i ove godine hodočastili župljani  župe Presvetog Srca Isusova s Baldekina.

Autobus je krenuo Jadranskom magistralom prema Pirovcu gdje smo skrenuli u  unutrašnjost prema  parku prirode Vransko jezero. Prolazeći kroz sela Kašić i Banjevci  krenuli smo prema vidikovcu pod nazivom Kamenjak s kojeg se proteže prekrasan pogled prema Vranskom jezeru, Murteru Betini pa sve do Kornata.  Na samom vidikovcu izgrađena je  crkvica u čijoj se unutrašnjosti  nalazi jama u kojoj su za vrijeme drugog svjetskog rata ubijeni brojni hrvatski domobrani iz okolnih sela.  Kratkom molitvom odali smo  počast palim žrtvama. 

Više...
 
E-mail Ispis PDF

OKRUŽNICA O GODINI VJERE


1e08fead-e586-4995-9768-1f6efc0e4636-vatikan-obradena1Proglas biskupa šibenskog mons. Ante Ivasa o godini vjere.

Proglas možete pročitati klikom na sljedeću poveznicu.

 
E-mail Ispis PDF

godina vjere logo

SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U nedjelju 23.09.2012. u župnim prostorijama održan je sastanak Župnog Pastoralnog vijeća.
Teme o kojima se govorilo odnosile su se na proslavu blagdana Sv.Mihovila i godinu vjere.
Župnik je naravno pozvao sve nas članove Župnog vijeća kao i sve obitelji naše župe da sudjelujemo u procesiji i sv.misi na blagdan Sv. Mihovila, te da budemo pred katedralom u subotu u 10.sati.
Dana nam je obavijest da se ove godine 11.listopada otvara Godina vjere, 13.listopada kod nas u katedrali, te 14.listopada otvaranje je po župama. Znakovito je vrijeme i značaj zašto se sada baš u ovom trenutku proglašava godina vjere (koja je isto bila prije više od četrdeset godina). To pred nas stavlja i veliku obavezu na koji način je obilježiti i koje aktivnosti u tom smislu pokrenuti.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Poruka biskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju, svećenicima, redovnicima i redovnicama te vjeroučiteljima i katehetama u župnim zajednicama na početku školske i katehetske godine 2012/2013.


đuro-hranićVrijeme koje započinje novom školskom i pastoralnom godinom vrijeme je koje nam je darovano. Naše je to vrijeme. No, ono nije samo naše, nego je prije svega i Božje vrijeme. S tim i vrijeme Crkve. U Godini vjere koja je pred nama, želja je Crkve učiniti to vrijeme trajnim susretom Boga i čovjeka, koji "započinje krštenjem, po kojemu možemo Boga nazivati Ocem" (Benedikt XVI, Porta fidei, 1).


"Želio je vidjeti tko je to Isus..." (Lk 19, 3)
Opisujući susret Isusa i carinika Zakeja, evanđelist Luka napominje: Zakej je želio "vidjeti tko je to Isus, ali ne mogaše od mnoštva ljudi jer je bio niska stasa" (Lk 19, 1-3).

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Hodočašće Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini, u subotu 25. kolovoza 2012.


DSCN1031Naš je župnik i ovu godinu organizirao hodočašće u Udbinu, što je postalo tradicijskim hodočašćem. Nažalost, mali broj župnika naše biskupije je pratio njegov primjer.

Pun autobus hodočasnika je krenuo oko 7 sati, a pretežni dio puta do Udbine proveli smo u jutarnjoj molitvi i pripremi za križni put i Sv. misu.

Odmah po dolasku uključili smo se u križni put, koji kreće od mjesta crkve sv. Marka groba a završava kod same Crkve hrvatskih mučenika. To je bila prilika za intenzivniju pripremu za misno slavlje, kao i za osobne prošnje Bogu.

Više...
 
Stranica 21 od 28

galerija

NAJAVE:

ŽUPNI VJERONAUK:

Subotom:

u 09:00: 3.,4.,5 i 6. razred

u 10:00: 7. i 8. razred


Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente (katekumenat) započima 12. rujna u 19:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!


Mjesec listopad ja Marijin mjesec te je svaki dan listopadska pobožnost !


21. - 25. 10. je predbračni tečaj u 19 sati. Nije se nužno prijavljivati nego samo doći !

22.10. Sv. Ivan Pavao II.

POVEZNICE

bitno

You are here: