Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF

OKRUŽNICA O GODINI VJERE


1e08fead-e586-4995-9768-1f6efc0e4636-vatikan-obradena1Proglas biskupa šibenskog mons. Ante Ivasa o godini vjere.

Proglas možete pročitati klikom na sljedeću poveznicu.

 
E-mail Ispis PDF

godina vjere logo

SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U nedjelju 23.09.2012. u župnim prostorijama održan je sastanak Župnog Pastoralnog vijeća.
Teme o kojima se govorilo odnosile su se na proslavu blagdana Sv.Mihovila i godinu vjere.
Župnik je naravno pozvao sve nas članove Župnog vijeća kao i sve obitelji naše župe da sudjelujemo u procesiji i sv.misi na blagdan Sv. Mihovila, te da budemo pred katedralom u subotu u 10.sati.
Dana nam je obavijest da se ove godine 11.listopada otvara Godina vjere, 13.listopada kod nas u katedrali, te 14.listopada otvaranje je po župama. Znakovito je vrijeme i značaj zašto se sada baš u ovom trenutku proglašava godina vjere (koja je isto bila prije više od četrdeset godina). To pred nas stavlja i veliku obavezu na koji način je obilježiti i koje aktivnosti u tom smislu pokrenuti.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Poruka biskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju, svećenicima, redovnicima i redovnicama te vjeroučiteljima i katehetama u župnim zajednicama na početku školske i katehetske godine 2012/2013.


đuro-hranićVrijeme koje započinje novom školskom i pastoralnom godinom vrijeme je koje nam je darovano. Naše je to vrijeme. No, ono nije samo naše, nego je prije svega i Božje vrijeme. S tim i vrijeme Crkve. U Godini vjere koja je pred nama, želja je Crkve učiniti to vrijeme trajnim susretom Boga i čovjeka, koji "započinje krštenjem, po kojemu možemo Boga nazivati Ocem" (Benedikt XVI, Porta fidei, 1).


"Želio je vidjeti tko je to Isus..." (Lk 19, 3)
Opisujući susret Isusa i carinika Zakeja, evanđelist Luka napominje: Zakej je želio "vidjeti tko je to Isus, ali ne mogaše od mnoštva ljudi jer je bio niska stasa" (Lk 19, 1-3).

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Hodočašće Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini, u subotu 25. kolovoza 2012.


DSCN1031Naš je župnik i ovu godinu organizirao hodočašće u Udbinu, što je postalo tradicijskim hodočašćem. Nažalost, mali broj župnika naše biskupije je pratio njegov primjer.

Pun autobus hodočasnika je krenuo oko 7 sati, a pretežni dio puta do Udbine proveli smo u jutarnjoj molitvi i pripremi za križni put i Sv. misu.

Odmah po dolasku uključili smo se u križni put, koji kreće od mjesta crkve sv. Marka groba a završava kod same Crkve hrvatskih mučenika. To je bila prilika za intenzivniju pripremu za misno slavlje, kao i za osobne prošnje Bogu.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Propovijed željezanskoga biskupa dr. Egidija Živkovića na Udbini 25. kolovoza 2012., prigodom proslave Dana hrvatskih mučenika


Draga subraćo u biskupstvu, dragi svećenici, redovnici i redovnice, braćo i sestre u Kristu!
Radujem se danas i zahvaljujem dobrom Bogu na darovanoj prigodi da kao željezanski biskup slavim zajedno s vama svetu Misu na ovom simbolikom bogatom i svetom hrvatskom oltarištu. S ljubavlju i poštovanjem grlim krajeve koje moji pradjedovi napustiše početkom šesnaestog stoljeća napuštajući obale Like, Gacke i Krbave u jednom od najtragičnijih razdoblja naše bremenite povijesti. Donosim vam pozdrave iz Gradišća u Austriji gdje već 500 godina čuvamo svoju katoličku vjeru i svoj hrvatski jezik i tradiciju.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

S pogreba jednog djeteta


Ponekad Bog na zemlju šalje anđele. Rode se kao djeca, piju majčino mlijeko, rade prve nesigurne korake, čine sve što i drugi mališani, no istovremeno budu posebni.Njihova anđeoska aureola bude jasna i vidljiva  svima koji ih upoznaju, jer to su djeca rođena s misijom. Ti posebni Božji miljenici često žive kratko i intenzivno, često budu izloženi patnji, a opet nas uče životnoj radosti i ljubavi.

Njihova bezuvjetna vjera uči nas kako vjerovati, njihova ljubav uči nas kako ljubiti, njihova radost kako se radovati.Oni su putokazi, male divne krijesnice što svijetle u mraku i pokazuju ljudima oko sebe put. Takva je krijesnica bio mali Ante. Širio je posebnost cijelog svog kratkog života, pokazao svojoj obitelji put i blagoslov spasenja, i vratio se tamo gdje je u biti oduvijek pripadao: u Božji zagrljaj.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

ODRŽAN REDOVITI SASTANAK ŽUPNOG CARITASA

Redoviti mjesečni sastanak Župnog Caritasa održan je u četvrtak, 09.08.2012. Na sastanku se raspravljalo o aktualnim problemima i poteškoćama koje imaju neki župljani i načinu kako će im Župni Caritas  pomoći. Voditeljica našeg Caritasa ( gđa Najev ) nas je izvijestila da patronažne sestre namjeravaju uskoro, osim redovne mjesečne akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi, održati i zanimljiva predavanja za naše župljane o čemu će svi biti na vrijeme obaviješteni.
Župnik nas je podsjetio kako je odlučeno da se od  ove godine pa unaprijed hodočašće na Udbinu održava  zadnje subote kolovoza, a to znači 25. 08. 2012. Pozvani smo na taj način odati poštovanje i zahvalu svim mučenicima za domovinu tijekom povijesti. Naš idući sastanak bit će 13. 9,  kad počinje i  katekumenat, tj. priprava odraslih za primanje sv. sakramenata.  Trebamo se osvrnuti  oko sebe, odvažiti  i  potaknuti nekoga na pripremu za primanje sakramenata jer je najveći siromah onaj koji ne poznaje Boga.

 
E-mail Ispis PDF

„Svi ste vi katedrale i gradite svoje katedrale“
Šibenik, Krapanj, 2012.

DSC01271
Zahvaljujući našem dugogodišnjem prijateljstvu sa mladim iz župe sv. Barbare iz Mülheima, po treći put smo posjetili otok Krapanj i Šibenik. U tih pet dana smo obnovili naše prijateljstvo, zajedno slavili Boga, posjetili šibensku katedralu, crkvu sv. Nikole Tavilića, kapelicu Svih svetih na brdu Kamenjak u blizini Vranskog jezera, zajednicu Cenacolo u Biogradu, župu Presvetog srca Isusova u Šibeniku te župu sv. Josipa Radnika u Ražinama. Osim što smo imali lijepo druženje ispunjeno pjesmom Bogu, mnogo toga smo novoga saznali, naučili i ponijeli sa sobom u život. Tijekom susreta sa šibenskim biskupom Antom Ivasom u šibenskom katedrali, iznenadili smo ga sa pjesmom „Zaveslaj na pučinu mora“ koji su naši mladi otpjevali zajedno sa prijateljima iz Njemačke. Bio je to poseban susret dviju skupina mladih koje je ujedinila pjesma i biskupova poruka da u našim životima prihvatimo vesla i zaveslamo zajedno sa Kristom na pučinu mora. Na povratku smo razgovarali o našem druženju i o doživljajima koji su naši mladi ponijeli sa ovoga susreta.

Više...
 
Stranica 21 od 28

galerija

NAJAVE:

Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente (katekumenat) započima 12. rujna u 20:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!


Župni vjeronauk je subotom:

09:00 - 3. i 6. razred

10:00 - 4.,5.,7. i 8. razred

11:00 - 1. i 2. razred


Mjesec svibanj je Marijin mjesec. Svaki dan prije sv. mise je svibanjska pobožnost !26.05. u 11:00 prva sveta pričest.  Molimo za naše prvopričesnike i njihove roditelje


30.05. Uzašašće. Sv. misa je u 19 sati


03.06. – 07.06. je predbračni tečaj,  svaku večer u 19.30! Nije se potrebno unaprijed prijavljivati!


10.06. Marija Majka Crkve: Dan crkvenih udruga i duhovnih pokreta !


20. 06. Tijelovo ! U našoj župi je sveta misa samo u 9 sati. Preporuča se da u što većem broju sudjelujemo na sv. misi i procesiji u 19 sati u katedrali!

POVEZNICE

bitno

You are here: