Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF

26.07. hodočašće Svetoj Ani

U četvrtak ujutro, župnik Presvetog Srca Isusova poveo je svoje župljane, zajedno s njihovim prijateljima iz drugih župa na hodočašće Sv. Ani u Kosovo kod Knina. Vođeni molitvom stigli smo na prvo odredište, Kričke kod Drniša, grkokatoličku župu. Na ruševinama crkve dočekao nas je fra Ivan Čupić, župnik iz Mirlović Zagore i uveo u povijest te crkve i način slavljenja liturgije kod grkokatolika.
U narodu je crkva poznata kao "Roga". Posvećena je Presvetom Bogorodičinom Pokrovu. U svojoj 180- oj godišnjoj povijesti doživjela je tri razaranja. Unutrašnjost crkve gotovo je je u cijelosti urušena u Drugom svjetskom ratu. U dva navrata: 1943. i 1947. godine je bila zapaljena. Do danas su joj sačuvani vanjski zidovi a dva zvonika crkve uništena su miniranjem srpskog okupatora tijekom Domovinskog rata.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Izjava Stalnoga vijeća HBK o konačnom prijedlogu Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji

biskupiNaša je javnost preko medija obaviještena da je Konačni prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji sa sjednice Vlade RH upućen u daljnju saborsku proceduru s namjerom da ga se još ovoga tjedna usvoji prije ljetne stanke Hrvatskoga sabora. Po svom sadržaju i važnosti problematika koju obrađuje takav prijedlog zahtijeva široku demokratsku raspravu u kojoj bi se otvoreno sučelili suprotstavljeni stavovi i argumenti kako bi građani mogli dobiti uvid u vjerodostojne informacije i činjenice.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

PORUKA HRVATSKIH BISKUPA

»S novom radošću u srcu uživati Božju riječ«

Roditeljima, djeci i mladima, o dvadesetoj obljetnici vjeronauka u školi, ususret Godini vjere

biskupiBog trajno očituje svoju ljubav prema ljudima. Svjedočenje Božje ljubavi, koja svoj vrhunac ima u životu, smrti i uskrsnuću Isusa Krista, stalna je zadaća Crkve. Želeći ostati vjerni Božjoj ljubavi, s dubokom se zahvalnošću spominjemo našeg 14-stoljetnoga zajedništva vjere s Bogom u njegovoj Crkvi. Na tom putu upućujemo vama, dragi roditelji, djeco i mladi, svoju bratsku i pastirsku riječ ohrabrenja o dvadesetoj godini katoličkoga vjeronauka u školi. Osobito želimo istaknuti našu želju da predstojeća Godina vjere, koja počinje 11. listopada, pobudi u svima vama nadahnuće da vjeru ispovjedite u punini i s obnovljenim uvjerenjem, s pouzdanjem i nadom.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

30.06. PROSLAVLJENA GODIŠNJICA POSVETE NAŠE ŽUPNE CRKVE

Untitled-1U ovom vrućem ljetnom vremenu odvažni vjernici ne zaboravljaju svoje župne svetkovine. Već 12 godina za redom 30. lipnja proslavljamo godišnjicu Posvete naše župne crkve Presvetog Srca Isusova.
Ove godine misno slavlje Posvete crkve predvodio nam je dr. don Josip Delić, koji je inače predsjednik Crkvenog suda u Splitu. Uz našeg župnika, suslavio je i don Roko Glasnović, tajnik o. biskupa.
Tema propovijedi don Josipa bila je obitelj.  Mi slavimo posvetu župne crkve, građevine u kojoj se sastaju obitelji, tj. Crkva živa. Kako se sam bogoslužni prostor vidljivo i svečano posvećuje Bogu, tako i obitelji trebaju svoj zajednički život posvećivati i izgrađivati s Bogom. Pošto je svaka obitelj zapravo Crkva u malom, ona je i slika Opće crkve. Koliko su obitelji uspješne , toliko je i Crkva uspješna. A uspjet će svaka obitelj u kojoj i majka i otac trajno računaju i surađuju s Bogom u svom obiteljskom životu !

Više...
 
E-mail Ispis PDF

25.6.2012. Hodočašće u Krasno

DSC 7837Dana 25.6.2012. godine u ranim jutarnjim satima stotinjak župljana pod vodstvom don Tomislava Puljića župnika Župe Presvetog Srca Isusova iz Šibenika se uputilo na hodočašće Majci Božijoj od Krasna. Putovanje je započelo molitvom i pjesmom u autobusima.
    Pri prolasku kroz Gospić, zaustavili smo se radi obilaska Katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije. Saznali smo da je uzdignuta na stupanj i dostojanstvo katedralne crkve 25.svibnja 2000. godine, osnutkom Gospićko-senjske biskupije. Prvotno kao župna crkva, današnja Katedrala izgrađena je između 1781. do 1783. godine u baroknom klasicizmu kao primjer tipizirane krajiške crkve 18.stoljeća. Tijekom Domovinskog rata crkva je bila meta napada neprijatelja, a 15.rujna 1991. bila je i zapaljena. Tom je prilikom izgorio  krov i kapa zvonika sa unutrašnjošću, zvona su rastopljena, dok je unutrašnjost Katedrale bila oštećena požarom. Obnova je počela tijekom Domovinskog rata te je dobrim dijelom završena do blagdana Sv. Marije Magdalene 1999. godine.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


OTAC BISKUP IMENOVAO NOVO ŽUPNO EKONOMSKO VIJEĆE


dekret

 

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Ministranti župe Presvetog Srca Isusova – Baldekin iz Šibenika „ukrali“ drugo mjesto

MINISTRANTI

 Ministranti naše župe David Bara, Jakov Meić, Josip Živković, Ivan Đaković i Luka Blaić su sudjelovali na Međubiskupijskom susretu ministranata u Gospinom svetištu Vepric kod Makarske koji se održao 16. lipnja, 2012. pod motom VODI NAS MAJKO KRISTU! Susret je započeo misnim slavljem u 10.30 h kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uz koncelebraciju 15-ak svećenika te oko 200-tinjak ministranata iz Dubrovačke, Šibenske i Splitske (nad)biskupije.
Više...
 
E-mail Ispis PDF


15. lipnja svetkovina Presvetog Srca Isusova

srce15.lipnja u našoj župi proslavljena je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Svečano misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja koji je u svojoj dojmljivoj propovjedi odaslao nekoliko snažnih poruka okupljenim vjernicima. Govoreći o veličini Isusovog probodenog i ranjenog Srca koje je na raspolaganju svima nama jednako kao lijek, kao utočište, kao spas…sve se čini kristalno jasno i jednostavno  što nam je činiti. A što mi činimo?

Više...
 
Stranica 22 od 28

galerija

NAJAVE:

Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente (katekumenat) započima 12. rujna u 20:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!


Župni vjeronauk je subotom:

09:00 - 3. i 6. razred

10:00 - 4.,5.,7. i 8. razred

11:00 - 1. i 2. razred


Mjesec svibanj je Marijin mjesec. Svaki dan prije sv. mise je svibanjska pobožnost !26.05. u 11:00 prva sveta pričest.  Molimo za naše prvopričesnike i njihove roditelje


30.05. Uzašašće. Sv. misa je u 19 sati


03.06. – 07.06. je predbračni tečaj,  svaku večer u 19.30! Nije se potrebno unaprijed prijavljivati!


10.06. Marija Majka Crkve: Dan crkvenih udruga i duhovnih pokreta !


20. 06. Tijelovo ! U našoj župi je sveta misa samo u 9 sati. Preporuča se da u što većem broju sudjelujemo na sv. misi i procesiji u 19 sati u katedrali!

POVEZNICE

bitno

You are here: