Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF


OTAC BISKUP IMENOVAO NOVO ŽUPNO EKONOMSKO VIJEĆE


dekret

 

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Ministranti župe Presvetog Srca Isusova – Baldekin iz Šibenika „ukrali“ drugo mjesto

MINISTRANTI

 Ministranti naše župe David Bara, Jakov Meić, Josip Živković, Ivan Đaković i Luka Blaić su sudjelovali na Međubiskupijskom susretu ministranata u Gospinom svetištu Vepric kod Makarske koji se održao 16. lipnja, 2012. pod motom VODI NAS MAJKO KRISTU! Susret je započeo misnim slavljem u 10.30 h kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uz koncelebraciju 15-ak svećenika te oko 200-tinjak ministranata iz Dubrovačke, Šibenske i Splitske (nad)biskupije.
Više...
 
E-mail Ispis PDF


15. lipnja svetkovina Presvetog Srca Isusova

srce15.lipnja u našoj župi proslavljena je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Svečano misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja koji je u svojoj dojmljivoj propovjedi odaslao nekoliko snažnih poruka okupljenim vjernicima. Govoreći o veličini Isusovog probodenog i ranjenog Srca koje je na raspolaganju svima nama jednako kao lijek, kao utočište, kao spas…sve se čini kristalno jasno i jednostavno  što nam je činiti. A što mi činimo?

Više...
 
E-mail Ispis PDF


12. LIPNJA SV. MISA ZA BOLESNIKE I NJIHOVE OBITELJI


DSCN0972

Presveto Srce Isusovo,

Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce.

Učini ga poniznim, strpljivim i čistim da u svemu

odgovara Tvojim željama.
Mjesec lipanj je mjesec posvećen Presvetom Srcu Isusovu. U župi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu već niz godina se na poseban način obilježava taj dan. I ove godine, u sklopu devetnice, u utorak, 12. lipnja, organizirana je sv. misa za bolesnike i njihove obitelji koju je predvodio župnik don Tomislav Puljić, a homiliju održao don Ante Skračić.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


TIJELOVSKA  PROCESIJA


002


Glavna proslava svetkovine Tijelova za sve  gradske župe našega grada svake se godine održava u večernjim satima u katedrali. I ove godine sv. misu je predslavio naš o.biskup. U svečanoj procesiji u katedralu su ulazili brojni ministranti prateći svećenike i o.biskupa. Među njima ove su godine bili i ministranti naše župe. U samoj sv. misi sudjelovali su i naši mladi pjevači, osnovnoškolci Nikolina Dujić i Gabrijel Ivić, koji su jako lijepo otpjevali psalam. Ostala djeca bila su uključena u zbor prvopričesnika, koji svake godine sudjeluje u ovoj proslavi. Udjela su imali i pjevači našeg župnog zbora koji su se marljivo pripremali za ovu svetkovinu,  zajedno s pjevačima poznatog katedralnog zbora.

Nakon sv. mise s lijepo sročenom propovijedi o. biskupa, uslijedila je velika procesija s Presvetim, koju je predvodio mons. Marinko Mlakić. Svi nazočni vjernici uključili su se u veliku, svečanu procesiju  prigodno okićenom  kalelargom sudjelujući svojom molitvom i pjesmom. U njoj su među drugim prvopričesnicima ove godine sudjelovali i naši, posipajući cvijećem put pred Presvetim. Osmorica naših vjernika, članova Župnog vijeća, imali su čast nositi svečanu nebnicu, baldahin, prema kojoj je naša župa i dobila ime Baldekin. Procesija je završila na trgu pokraj crkve sv. Krševana, nakon molitava i prekrasnog pjevanja te svečanog  blagoslova s Presvetim.

Sudjelujući u procesiji ulicama našeg grada mi javno svjedočimo svoju vjeru u nazočnost Kristovu u prilikama kruha i vina. Mnogi  nazočni vjernici su kazivali dojmove da nisu doživjeli veću tijelovsku procesiju. Nju će zasigurno dobro zapamtiti i naši prvopričesnici koji su nakon strpljivog sudjelovanja u cijelom slavlju bili i slatko nagrađeni od našeg župnika, svima dragim sladoledom! Nekoliko je naših prvopričesnika već od kuće krenulo u svojim prvopričesničkim haljinama i tako bilo vidljiv znak svoje vjere. Njihov primjer zaslužuje svaku pohvalu !

A svima nama ostaje da i dalje budemo svjedoci svoje vjere, a ne samo u ponekim prilikama. Primljeni Božji blagoslov  nam u tome pomogao !

 
E-mail Ispis PDF


28.05.2012.OBILJEŽEN  DUHOVSKI  PONEDJELJAK 

Untitled-2

U tradiciji je crkve da se na blagdan Blažene Djevice Marije Majke crkve, koji je na Duhovski ponedjeljak, susreću predstavnici različitih duhovnih pokreta i udruga i tako široj vjerničkoj javnosti pokažu gdje to sve puše Duh Sveti ! I ove godine taj je dan u našoj župi obilježen susretom tj. misnim slavljem i predstavljanjem te zajedničkim druženjem članova molitvenih zajednica, duhovnih pokreta i katoličkih udruga koje se već niz godina sastaju pri našoj župi.

Nakon sv. mise, s prigodnom propovijedi don Ante Skračića, za ambon su došli predstavnici više zajednica. To su : Fokolarini ( Djelo Marijino ), Studijska zajednica Molitva i Riječ ( prof. Ivančića ), Neokatekumeni, Molitvena zajednica za nerođene Treće srce, Udruga katoličkih liječnika i Župni Caritas. Svatko je od njih iznio osnovne zadaće, obilježja i djelovanje svoje zajednice. Susret je bio obogaćen i prekrasnom vokalnom izvedbom duhovnih pjesama neokatekumenskog puta!

Nakon toga je u župnoj dvorani održan i agape susret u vedroj i srdačnoj atmosferi.

Svima želimo Božji blagoslov i napredak u svakom pogledu !

Untitled-1

 
E-mail Ispis PDF


NEDOLIČNO OBLAČENJE

osvrt Župnika


Istina je da je stid posljedica Adamova i Evina grijeha ali ga je dobri Bog preokrenuo na naše dobro kao što je to učinio i s drugim negativnim posljedicama njihova grijeha. Svjedoci smo nastojanja da se u čovjeku ubije dar razboritog stida te se nameće shvaćanje da se može nedolično obučen svugdje pojavljivati pa i u crkvi. Poznati hrvatski svećenik don Marko Glogović je pred dvije godine i u ovoj župi imao zapaženu duhovnu obnovu. Mnogi mi od vas , dragi župljani, predlažete da ga ponovno nekad pozovem, što sam i učinio. Teško je do njega doći jer je vrlo tražen i cijenjen pučki propovijednik, voditelj pokreta
Treće srce, publicist...
Na gornju temu je ovih dana izrekao vrlo snažnu poruku, koja se može u cijelosti pročitati ovdje

 
E-mail Ispis PDF

PRVA PRIČEST U ŽUPI

GRUPA
Za svaku župu Prva sveta Pričest je veliki događaj, jer se djeca , uglavnom trećih razreda , po prvi put na poseban način susreću s Isusom. Prvopričesnici u bjelini,  s izrazitom vedrinom i dječjom iskrenošću , uvijek iznova kod nas odraslih probude mnoštvo lijepih osjećaja.
Ja, zaista teško mogu riječima opisati kako sam se osjećala ove nedjelje gledajući svoju malu prvopričesnicu zajedno s još pedeset i jednim djetetom. Mogu reći da smo moja obitelj, moji gosti i ja bili oduševljeni samim obredom. Bilo je nekako sve jednostavno, ležerno, bez puno vanjskog sjaja…, zapravo taman onoliko koliko treba.
Djeca su bila odlična. Doimala su se sigurno, opušteno i s posebnim sjajem u oku dok su čitali, pjevali, molili. Mislim da je svaki roditelj morao biti duboko dirnut i ponosan na svoje dijete, ali i zahvalan Bogu što mu ga je darovao baš kao i ovaj poseban dan.
Neka ova naša djeca što više i što češće prijateljuju s Isusom, eto sada i na jedan njima nov način , kroz Euharistiju!
Ne znam koliko je moja mala prvopričesnica mogla svojim dječjim razumom shvatiti što se danas veliko dogodilo u njenom životu, ali sam sigurna da je u svom srcu osjetila nešto posebno. I meni je bila drugačija ne samo zbog haljine, frizure i vjenčića na glavi. Odisala je nečim posebnim, smirujućim, vedrim. Vjerujem da je to Isusovo djelo. I zato Mu hvala! Hvala i našem župniku don.Tomislavu, č.sestri Aurelini i svim dobrim ljudima koji su pripremali našu djecu za Prvu svetu Pričest.

roditelj

 
Stranica 23 od 28

galerija

NAJAVE:

Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente (katekumenat) započima 12. rujna u 20:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!Mjesec srpanj je mjesec Predragocijenjene Krvi Kristove! Svaki dan ćemo pred misu imati pobožnost toj Presvetoj cijeni našeg spasenja!05.07. Sv. Ćiril i Metodije – suzaštitnici Evrope


06.07. Mlada misa don Grgura Alviža u Raslini

09.07. Blažena Marija Petković

11.07. Sv. Benedikt – zaštitnik Evrope

13.07. Majka Božja Bistrička

14.07. DON GRGUR ALVIŽ PRVI PUT PREDSLAVI SV. MISU U NAŠOJ ŽUPI PRESVETOG SRCA ISUSOVA (SECUNDICIA!) Taj dan je Sv. Misa samo u 09:00, a nakon Sv. Mise ćemo se počastiti sa mladomisnikom

16.07. Gospa Karmelska

21.07. Akcija MiVa - prikupljanje milodara za nabavku vozila u misijskim krajevima

25.07. Sv. Jakov – naslovnik Katedrale. Sv. Misa je u katedrali u 19:00

26.07. Sv. Joakim i Ana – roditelji Blažene Djevice Marije

27.07. Sv. Kristofor, drugi zaštitnik Šibenske biskupije

POVEZNICE

bitno

You are here: