Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF

25.6.2012. Hodočašće u Krasno

DSC 7837Dana 25.6.2012. godine u ranim jutarnjim satima stotinjak župljana pod vodstvom don Tomislava Puljića župnika Župe Presvetog Srca Isusova iz Šibenika se uputilo na hodočašće Majci Božijoj od Krasna. Putovanje je započelo molitvom i pjesmom u autobusima.
    Pri prolasku kroz Gospić, zaustavili smo se radi obilaska Katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije. Saznali smo da je uzdignuta na stupanj i dostojanstvo katedralne crkve 25.svibnja 2000. godine, osnutkom Gospićko-senjske biskupije. Prvotno kao župna crkva, današnja Katedrala izgrađena je između 1781. do 1783. godine u baroknom klasicizmu kao primjer tipizirane krajiške crkve 18.stoljeća. Tijekom Domovinskog rata crkva je bila meta napada neprijatelja, a 15.rujna 1991. bila je i zapaljena. Tom je prilikom izgorio  krov i kapa zvonika sa unutrašnjošću, zvona su rastopljena, dok je unutrašnjost Katedrale bila oštećena požarom. Obnova je počela tijekom Domovinskog rata te je dobrim dijelom završena do blagdana Sv. Marije Magdalene 1999. godine.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


OTAC BISKUP IMENOVAO NOVO ŽUPNO EKONOMSKO VIJEĆE


dekret

 

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Ministranti župe Presvetog Srca Isusova – Baldekin iz Šibenika „ukrali“ drugo mjesto

MINISTRANTI

 Ministranti naše župe David Bara, Jakov Meić, Josip Živković, Ivan Đaković i Luka Blaić su sudjelovali na Međubiskupijskom susretu ministranata u Gospinom svetištu Vepric kod Makarske koji se održao 16. lipnja, 2012. pod motom VODI NAS MAJKO KRISTU! Susret je započeo misnim slavljem u 10.30 h kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uz koncelebraciju 15-ak svećenika te oko 200-tinjak ministranata iz Dubrovačke, Šibenske i Splitske (nad)biskupije.
Više...
 
E-mail Ispis PDF


15. lipnja svetkovina Presvetog Srca Isusova

srce15.lipnja u našoj župi proslavljena je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Svečano misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja koji je u svojoj dojmljivoj propovjedi odaslao nekoliko snažnih poruka okupljenim vjernicima. Govoreći o veličini Isusovog probodenog i ranjenog Srca koje je na raspolaganju svima nama jednako kao lijek, kao utočište, kao spas…sve se čini kristalno jasno i jednostavno  što nam je činiti. A što mi činimo?

Više...
 
E-mail Ispis PDF


12. LIPNJA SV. MISA ZA BOLESNIKE I NJIHOVE OBITELJI


DSCN0972

Presveto Srce Isusovo,

Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce.

Učini ga poniznim, strpljivim i čistim da u svemu

odgovara Tvojim željama.
Mjesec lipanj je mjesec posvećen Presvetom Srcu Isusovu. U župi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu već niz godina se na poseban način obilježava taj dan. I ove godine, u sklopu devetnice, u utorak, 12. lipnja, organizirana je sv. misa za bolesnike i njihove obitelji koju je predvodio župnik don Tomislav Puljić, a homiliju održao don Ante Skračić.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


TIJELOVSKA  PROCESIJA


002


Glavna proslava svetkovine Tijelova za sve  gradske župe našega grada svake se godine održava u večernjim satima u katedrali. I ove godine sv. misu je predslavio naš o.biskup. U svečanoj procesiji u katedralu su ulazili brojni ministranti prateći svećenike i o.biskupa. Među njima ove su godine bili i ministranti naše župe. U samoj sv. misi sudjelovali su i naši mladi pjevači, osnovnoškolci Nikolina Dujić i Gabrijel Ivić, koji su jako lijepo otpjevali psalam. Ostala djeca bila su uključena u zbor prvopričesnika, koji svake godine sudjeluje u ovoj proslavi. Udjela su imali i pjevači našeg župnog zbora koji su se marljivo pripremali za ovu svetkovinu,  zajedno s pjevačima poznatog katedralnog zbora.

Nakon sv. mise s lijepo sročenom propovijedi o. biskupa, uslijedila je velika procesija s Presvetim, koju je predvodio mons. Marinko Mlakić. Svi nazočni vjernici uključili su se u veliku, svečanu procesiju  prigodno okićenom  kalelargom sudjelujući svojom molitvom i pjesmom. U njoj su među drugim prvopričesnicima ove godine sudjelovali i naši, posipajući cvijećem put pred Presvetim. Osmorica naših vjernika, članova Župnog vijeća, imali su čast nositi svečanu nebnicu, baldahin, prema kojoj je naša župa i dobila ime Baldekin. Procesija je završila na trgu pokraj crkve sv. Krševana, nakon molitava i prekrasnog pjevanja te svečanog  blagoslova s Presvetim.

Sudjelujući u procesiji ulicama našeg grada mi javno svjedočimo svoju vjeru u nazočnost Kristovu u prilikama kruha i vina. Mnogi  nazočni vjernici su kazivali dojmove da nisu doživjeli veću tijelovsku procesiju. Nju će zasigurno dobro zapamtiti i naši prvopričesnici koji su nakon strpljivog sudjelovanja u cijelom slavlju bili i slatko nagrađeni od našeg župnika, svima dragim sladoledom! Nekoliko je naših prvopričesnika već od kuće krenulo u svojim prvopričesničkim haljinama i tako bilo vidljiv znak svoje vjere. Njihov primjer zaslužuje svaku pohvalu !

A svima nama ostaje da i dalje budemo svjedoci svoje vjere, a ne samo u ponekim prilikama. Primljeni Božji blagoslov  nam u tome pomogao !

 
E-mail Ispis PDF


28.05.2012.OBILJEŽEN  DUHOVSKI  PONEDJELJAK 

Untitled-2

U tradiciji je crkve da se na blagdan Blažene Djevice Marije Majke crkve, koji je na Duhovski ponedjeljak, susreću predstavnici različitih duhovnih pokreta i udruga i tako široj vjerničkoj javnosti pokažu gdje to sve puše Duh Sveti ! I ove godine taj je dan u našoj župi obilježen susretom tj. misnim slavljem i predstavljanjem te zajedničkim druženjem članova molitvenih zajednica, duhovnih pokreta i katoličkih udruga koje se već niz godina sastaju pri našoj župi.

Nakon sv. mise, s prigodnom propovijedi don Ante Skračića, za ambon su došli predstavnici više zajednica. To su : Fokolarini ( Djelo Marijino ), Studijska zajednica Molitva i Riječ ( prof. Ivančića ), Neokatekumeni, Molitvena zajednica za nerođene Treće srce, Udruga katoličkih liječnika i Župni Caritas. Svatko je od njih iznio osnovne zadaće, obilježja i djelovanje svoje zajednice. Susret je bio obogaćen i prekrasnom vokalnom izvedbom duhovnih pjesama neokatekumenskog puta!

Nakon toga je u župnoj dvorani održan i agape susret u vedroj i srdačnoj atmosferi.

Svima želimo Božji blagoslov i napredak u svakom pogledu !

Untitled-1

 
E-mail Ispis PDF


NEDOLIČNO OBLAČENJE

osvrt Župnika


Istina je da je stid posljedica Adamova i Evina grijeha ali ga je dobri Bog preokrenuo na naše dobro kao što je to učinio i s drugim negativnim posljedicama njihova grijeha. Svjedoci smo nastojanja da se u čovjeku ubije dar razboritog stida te se nameće shvaćanje da se može nedolično obučen svugdje pojavljivati pa i u crkvi. Poznati hrvatski svećenik don Marko Glogović je pred dvije godine i u ovoj župi imao zapaženu duhovnu obnovu. Mnogi mi od vas , dragi župljani, predlažete da ga ponovno nekad pozovem, što sam i učinio. Teško je do njega doći jer je vrlo tražen i cijenjen pučki propovijednik, voditelj pokreta
Treće srce, publicist...
Na gornju temu je ovih dana izrekao vrlo snažnu poruku, koja se može u cijelosti pročitati ovdje

 
Stranica 23 od 28

galerija

NAJAVE:

ŽUPNI VJERONAUK:

Subotom:

u 09:00: 3.,4.,5 i 6. razred

u 10:00: 7. i 8. razred


Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente (katekumenat) započima 12. rujna u 19:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!


Mjesec listopad ja Marijin mjesec te je svaki dan listopadska pobožnost !


21. - 25. 10. je predbračni tečaj u 19 sati. Nije se nužno prijavljivati nego samo doći !

22.10. Sv. Ivan Pavao II.

POVEZNICE

bitno

You are here: