Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF

PORUKA HRVATSKIH BISKUPA

»S novom radošću u srcu uživati Božju riječ«

Roditeljima, djeci i mladima, o dvadesetoj obljetnici vjeronauka u školi, ususret Godini vjere

biskupiBog trajno očituje svoju ljubav prema ljudima. Svjedočenje Božje ljubavi, koja svoj vrhunac ima u životu, smrti i uskrsnuću Isusa Krista, stalna je zadaća Crkve. Želeći ostati vjerni Božjoj ljubavi, s dubokom se zahvalnošću spominjemo našeg 14-stoljetnoga zajedništva vjere s Bogom u njegovoj Crkvi. Na tom putu upućujemo vama, dragi roditelji, djeco i mladi, svoju bratsku i pastirsku riječ ohrabrenja o dvadesetoj godini katoličkoga vjeronauka u školi. Osobito želimo istaknuti našu želju da predstojeća Godina vjere, koja počinje 11. listopada, pobudi u svima vama nadahnuće da vjeru ispovjedite u punini i s obnovljenim uvjerenjem, s pouzdanjem i nadom.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

30.06. PROSLAVLJENA GODIŠNJICA POSVETE NAŠE ŽUPNE CRKVE

Untitled-1U ovom vrućem ljetnom vremenu odvažni vjernici ne zaboravljaju svoje župne svetkovine. Već 12 godina za redom 30. lipnja proslavljamo godišnjicu Posvete naše župne crkve Presvetog Srca Isusova.
Ove godine misno slavlje Posvete crkve predvodio nam je dr. don Josip Delić, koji je inače predsjednik Crkvenog suda u Splitu. Uz našeg župnika, suslavio je i don Roko Glasnović, tajnik o. biskupa.
Tema propovijedi don Josipa bila je obitelj.  Mi slavimo posvetu župne crkve, građevine u kojoj se sastaju obitelji, tj. Crkva živa. Kako se sam bogoslužni prostor vidljivo i svečano posvećuje Bogu, tako i obitelji trebaju svoj zajednički život posvećivati i izgrađivati s Bogom. Pošto je svaka obitelj zapravo Crkva u malom, ona je i slika Opće crkve. Koliko su obitelji uspješne , toliko je i Crkva uspješna. A uspjet će svaka obitelj u kojoj i majka i otac trajno računaju i surađuju s Bogom u svom obiteljskom životu !

Više...
 
E-mail Ispis PDF

25.6.2012. Hodočašće u Krasno

DSC 7837Dana 25.6.2012. godine u ranim jutarnjim satima stotinjak župljana pod vodstvom don Tomislava Puljića župnika Župe Presvetog Srca Isusova iz Šibenika se uputilo na hodočašće Majci Božijoj od Krasna. Putovanje je započelo molitvom i pjesmom u autobusima.
    Pri prolasku kroz Gospić, zaustavili smo se radi obilaska Katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije. Saznali smo da je uzdignuta na stupanj i dostojanstvo katedralne crkve 25.svibnja 2000. godine, osnutkom Gospićko-senjske biskupije. Prvotno kao župna crkva, današnja Katedrala izgrađena je između 1781. do 1783. godine u baroknom klasicizmu kao primjer tipizirane krajiške crkve 18.stoljeća. Tijekom Domovinskog rata crkva je bila meta napada neprijatelja, a 15.rujna 1991. bila je i zapaljena. Tom je prilikom izgorio  krov i kapa zvonika sa unutrašnjošću, zvona su rastopljena, dok je unutrašnjost Katedrale bila oštećena požarom. Obnova je počela tijekom Domovinskog rata te je dobrim dijelom završena do blagdana Sv. Marije Magdalene 1999. godine.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


OTAC BISKUP IMENOVAO NOVO ŽUPNO EKONOMSKO VIJEĆE


dekret

 

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Ministranti župe Presvetog Srca Isusova – Baldekin iz Šibenika „ukrali“ drugo mjesto

MINISTRANTI

 Ministranti naše župe David Bara, Jakov Meić, Josip Živković, Ivan Đaković i Luka Blaić su sudjelovali na Međubiskupijskom susretu ministranata u Gospinom svetištu Vepric kod Makarske koji se održao 16. lipnja, 2012. pod motom VODI NAS MAJKO KRISTU! Susret je započeo misnim slavljem u 10.30 h kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uz koncelebraciju 15-ak svećenika te oko 200-tinjak ministranata iz Dubrovačke, Šibenske i Splitske (nad)biskupije.
Više...
 
E-mail Ispis PDF


15. lipnja svetkovina Presvetog Srca Isusova

srce15.lipnja u našoj župi proslavljena je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Svečano misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja koji je u svojoj dojmljivoj propovjedi odaslao nekoliko snažnih poruka okupljenim vjernicima. Govoreći o veličini Isusovog probodenog i ranjenog Srca koje je na raspolaganju svima nama jednako kao lijek, kao utočište, kao spas…sve se čini kristalno jasno i jednostavno  što nam je činiti. A što mi činimo?

Više...
 
E-mail Ispis PDF


12. LIPNJA SV. MISA ZA BOLESNIKE I NJIHOVE OBITELJI


DSCN0972

Presveto Srce Isusovo,

Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce.

Učini ga poniznim, strpljivim i čistim da u svemu

odgovara Tvojim željama.
Mjesec lipanj je mjesec posvećen Presvetom Srcu Isusovu. U župi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu već niz godina se na poseban način obilježava taj dan. I ove godine, u sklopu devetnice, u utorak, 12. lipnja, organizirana je sv. misa za bolesnike i njihove obitelji koju je predvodio župnik don Tomislav Puljić, a homiliju održao don Ante Skračić.

Više...
 
E-mail Ispis PDF


TIJELOVSKA  PROCESIJA


002


Glavna proslava svetkovine Tijelova za sve  gradske župe našega grada svake se godine održava u večernjim satima u katedrali. I ove godine sv. misu je predslavio naš o.biskup. U svečanoj procesiji u katedralu su ulazili brojni ministranti prateći svećenike i o.biskupa. Među njima ove su godine bili i ministranti naše župe. U samoj sv. misi sudjelovali su i naši mladi pjevači, osnovnoškolci Nikolina Dujić i Gabrijel Ivić, koji su jako lijepo otpjevali psalam. Ostala djeca bila su uključena u zbor prvopričesnika, koji svake godine sudjeluje u ovoj proslavi. Udjela su imali i pjevači našeg župnog zbora koji su se marljivo pripremali za ovu svetkovinu,  zajedno s pjevačima poznatog katedralnog zbora.

Nakon sv. mise s lijepo sročenom propovijedi o. biskupa, uslijedila je velika procesija s Presvetim, koju je predvodio mons. Marinko Mlakić. Svi nazočni vjernici uključili su se u veliku, svečanu procesiju  prigodno okićenom  kalelargom sudjelujući svojom molitvom i pjesmom. U njoj su među drugim prvopričesnicima ove godine sudjelovali i naši, posipajući cvijećem put pred Presvetim. Osmorica naših vjernika, članova Župnog vijeća, imali su čast nositi svečanu nebnicu, baldahin, prema kojoj je naša župa i dobila ime Baldekin. Procesija je završila na trgu pokraj crkve sv. Krševana, nakon molitava i prekrasnog pjevanja te svečanog  blagoslova s Presvetim.

Sudjelujući u procesiji ulicama našeg grada mi javno svjedočimo svoju vjeru u nazočnost Kristovu u prilikama kruha i vina. Mnogi  nazočni vjernici su kazivali dojmove da nisu doživjeli veću tijelovsku procesiju. Nju će zasigurno dobro zapamtiti i naši prvopričesnici koji su nakon strpljivog sudjelovanja u cijelom slavlju bili i slatko nagrađeni od našeg župnika, svima dragim sladoledom! Nekoliko je naših prvopričesnika već od kuće krenulo u svojim prvopričesničkim haljinama i tako bilo vidljiv znak svoje vjere. Njihov primjer zaslužuje svaku pohvalu !

A svima nama ostaje da i dalje budemo svjedoci svoje vjere, a ne samo u ponekim prilikama. Primljeni Božji blagoslov  nam u tome pomogao !

 
Stranica 23 od 29

galerija

NAJAVE:

ŽUPNI VJERONAUK:

Subotom:

u 09:00: 3.,4.,5 i 6. razred

u 10:00: 7. i 8. razred


Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente je četvrtkom u 19:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!


SVAKOG KORIZMENOG PETKA JE KRIŽNI PUT U 18:00 SATI26.02. Čista srijeda – Pepelnica! Strogi post i nemrs! Započinje 40 – dnevna molitva Za život pred bolnicom, svaki dan od 08 – 20 sati. Sv. misa s pepeljanjem je u 18 sati.


2.-7. ožujka je kvatreni tjedan posvećen pokori i obraćenju te je srijeda, petak i subota nemrs!


07.03. je susret ovogodišnjih krizmanika Gradskog dekanata u Katoličkoj školi u 10 sati.


16.-20. ožujka predbračni tečaj u 19:00 sati. Nije se nužno prijaviti već samo doći.


21.-22. ožujka - Biskupijski križni put za mlade.


28.03. Biskupijski susret obitelji u Kninu. Nužno se prijaviti.


03.04. Križni put na Šubićevcu (od gimnazije do tvrđave Barone) u 16:00

POVEZNICE

bitno

You are here: