Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF
HODOČAŠĆE NA UDBINU 10.RUJNA 2011.Kao svake godine, i ove je naša župa Presvetog Srca Isusova hodočastila na Udbinu. Išli smo na svečanost posvete Crkve hrvatskih mučenika. Udružili smo se sa susjednom župom sv.Petra na Vidicima i nas osamdesetak pošli smo sa svojim župnicima u ranim jutarnjim satima put Udbine. U autobusu sabrano, molitveno ozračje. Svako hodočašće, hod k Bogu, započinjemo molitvom, pjesmom, psalmima.
Nakon molitve naši župnici don Tomislav i fra Vitomir su nam obilato tumačili povijesne okolnosti  u kojima se dogodila bitka na Krbavskom polju 9. rujna 1493. godine. Toga jutra dogodio se tužni, tragični poraz hrvatske vojske.


DSCN0727

Više...
 
E-mail Ispis PDF


11. 8. 2011. ODRŽAN  SASTANAK ŽUPNOG CARITASA

Nakon molitve je pročitan zapisnik od predhodnog sastanka. Zatim su svi članovi, volonteri Župnog Caritasa izvješćivali o svojim aktivnostima u proteklih mjesec dana. U nastavku se razgovaralo o župljanima kojima je potrebna bilo koja pomoć.
Župnik i voditeljica Ž.C. su dali upute o daljnjem radu.

P2050086Dogovoreno je da se ovaj tjedan u župi prikuplja pomoć za Somaliju.

Na sastanku je bio prisutan i bračni par Zensen iz njemačkog grada Durena, u kojem se nalazi svjetsko svetište sv. Ane, a kamo smo mi prošle godine hodočastili. Ta župa nam je pomogla oko nabavke orgulja. Oni su nam ove godine darovali i jedan vrlo vrijedan kip Srca Isusova.

Idući sastanak Župnog caritasa bit će 8. 9. 2011 u 19.30.
 
E-mail Ispis PDF


5. KOLOVOZA, DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

 

U polusjenu ugodno hladne katedrale je uvijek lijepo ući. Zaokruživši pogledom primijetio sam lijepi broj naših župljana koji su se pridružili svetoj Misi zahvalnici prigodom 16 godina proslave vojno redarstvene akcije Oluja.  Mir i tišina, gotovo da su se mogli osjetiti. Kao da zrače iz tih prastarih zidova. Mir koji nam toliko treba. Mir koji nam je potreban kako bi porazgovarali i zbližili sa našim Stvoriteljem, a mir kojega tako malo imamo zbog načina života kojim živimo. Na poseban način privlači ono malo, crveno, jedva vidljivo svjetlo koje simbolizira živu prisutnost našeg vječno strpljivog i punog ljubavi Boga. Privlači nas Njegova prisutnost i nekako mi je uvijek draže biti bliže tom svjetlu nego se zadržavati negdje u dnu ili pozadini.

 

 

photo2

Više...
 
E-mail Ispis PDF


26. srpanj HODOČAŠĆE NA KOSOVO POLJE

U utorak, 26. srpnja, na spomendan sv. Joakima i Ane naš je župnik organizirao jednodnevno hodo(autobuso)čašće u svetište sv. Ane u Kosovu (Konforte).
I opet se dogodilo (kao i prije mnogo puta !) da neki predbilježeni hodočasnici nisu došli (trebalo nas je ići 65 a išlo nas je 53 !), kao da su  zaboravili kojeg se to dana točno ide, a nekima je neplanirano uletjela neodgodiva obveza (toliko iznenadna da o tome nije mogao niti obavijestiti). No, Bogu hvala! Kako jest, tako jest. Mi smo krenuli bez nervoze i poteškoća, s molitvom.


P1000098
Više...
 
E-mail Ispis PDF

 

14. srpnja ODRŽAN SASTANAK ŽUPNOG CARITASA

 

U četvrtak, 14.07.2011. u 19 i 30 održan je u našoj župi redoviti mjesečni sastanak Župnog caritasa. Nakon čitanja zapisnika s prošlog sastanka, komentirali smo nedavni  Dan bolesnika (28.06.) koji je bio uvod u župne svetkovine Godišnjice posvete crkve i Presvetog Srce Isusovo. To druženje bolesnika se pokazalo potrebnim i korisnim, te smo se dogovorili da ga i dalje njegujemo ( blagdan Gospe Lurdske ).

DSC_1759

Zatim su pojedini djelatnici Caritasa izvijestili o svojim aktivnostima u proteklih mjesec dana. Pojedinci su dobili nova zaduženja koja trebaju obaviti. Župnik je naglasio da naš rad treba i dalje ići u smjeru pomaganja sljedećim korisnicima :
Više...
 
E-mail Ispis PDF

30. lipnja     GODIŠNJICA POSVETE NAŠE ŽUPNE CRKVE
 1. srpnja  SVETKOVINA  PRESVETOG  SRCA  ISUSOVA
„U dom ćemo Gospodnji radosno ići“

Svečanu misu proslave svetkovine Godišnjce posvete naše župne crkve predvodio je vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih dijela. 

DSC_1740

U svojoj iskrenoj i nadahnutoj propovijedi vlč. Štefan nas je upozorio da mi činimo srce našeg hrama, da smo mi živa bit naše Crkve. Napomenuo je koliko se europski čovjek odvojio od Isusa pa sada pokušava s Njim raditi dogovore, filozofirati i komplicirati, a zaboravlja da je Isusu sve moguće i sve poznato. Opisao je kako je u Africi  Božje čudo lako vidljivo, jer upravo u tom velikom siromaštvu Božje milosrđe je veliko i očito. Napomenuo nam je da trebamo neprestano imati na pameti da je Isus odabrao nas, i da s tako moćnim Bogom na našoj strani trebamo hrabro kročiti unaprijed.
Više...
 
E-mail Ispis PDF

 

28. 06. 2011. DAN BOLESNIH, STARIJIH I NEMOĆNIH

 

Dva su dana posebno posvećena bolesnim, starijim i nemoćnim u ovoj župi: 11. veljače  (Gospa  Lurdska) i početak trodnevnice uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova.


DSC_1703

Više...
 
E-mail Ispis PDF

TIJELOVO: SVETKOVINA TIJELA I KRVI KRISTOVE

 

tijelovo_procesije

Blagdan Tijelova ove godine je na poseban način proslavljen u našem gradu. U prepunoj katedrali održano je svečano misno slavlje kao zahvala vjernika za posjet pape Benedikta XVI našoj domovini. Otac biskup nas je u svojoj nadahnutoj propovijedi još jednom podsjetio na riječi svetog Oca koje je On uputio svakom od nas: roditeljima , mladima ,župnicima …
Više...
 
Stranica 27 od 28

galerija

NAJAVE:

ŽUPNI VJERONAUK:

Subotom:

u 09:00: 3.,4.,5 i 6. razred

u 10:00: 7. i 8. razred


Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente (katekumenat) započima 12. rujna u 20:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!


12. 9. Ime Marijino. U 20:00 sati započima priprava odraslih za krštenje i druge sakramente


14. 9. Uzvišenje sv. Križa – imendan naše župe


15. 9. Gospa Žalosna!


22. 9. Sastanak članova Župnog vijeća u 19.00 !


29. 9. Svetkovina sv. Mihovila ! Procesija i sv. misa počima u katedrali u 10.00. Jer je nedjelja našoj župi će biti samo tiha misa u 09:00.


08. 10. Hodočastimo sv. Šimunu u Zadar. Nužno se prijaviti.

POVEZNICE

bitno

You are here: