Župa Presvetog Srca Isusova

E-mail Ispis PDF

HODOČAŠĆE U VEPRIC

20150501 092207

Bog nam je podario prekrasan, topao i sunčan dan , te uz vodstvo i organizaciju don Tomislava Puljića na spomenan sv.Josipa Radnika 01.05.2015.nas 60-ak župljana Župe Presvetog Srca Isusovog uputili smo smo se na hodočašće u Hrvatski Lurd-Vepric kod Makarske. Ovo mi nije bilo prvo hodočašće u životu al je prvo u organizaciji našeg Župnika i moram istaći da sam zadovoljana sa cjelokupnom organizacijom jednodnevnog hodočašća.Pri samom polasku don Tomislav nam je iznio zanimljiv plan puta i „usputnih stanica“ do glavnog odredišta.Uz molitvu i zahvalu Bogu na lijepom danu krenuli smo put Dalmatinske zagore, Općina Lečevica, Župa Radošić u posjet Kevinoj jami.Pokraj Kevine jame nas je sačekao Župnik Domagoj koji nam je zajedno sa našim Župnikom ispričao potresnu povijest Kevine jame , 60-ak metara duboke jame u koju su bile bacane žrtve komunističkog terora. Uz tu potresnu priču tužno je bilo čut kako je pust taj dio Dalmatinske zagore, kako su mnogobrojne obitelji odselile iz tog kraja.Pomolili smo se za žrtve i krenuli dalje put Malačke na Kozjaku.Na Malačkoj smo posjetili spomenike palih branitelja domovinskog rata i popeli se na vrh do Spomen križa. Odali smo počast i pomolili se za žrtve Domovinskog rata . Sa Malačke se pruža predivan pogled na Kaštelanski zaljev i šire.
Potom smo se uputili na naše glavno odredište Vepric- Svetište Majke Božije i kako se još naziva „Hrvatski Lurd“ jer zbog svoje prirodne spilje i krajolika podsjeća na francuski Lurd . Svetište je osnovano 1908 g. U svetištu se nalazi kapelica, spiljski oltar, dom za duhovne obnove , postaje križnog puta. U svetištu se nalaze mnogobrojne zahvalnice obitelji Gospi koja je uslišala njihove molitve.
Svetu Misu na spiljskom oltaru predvodio je naš Župnik don Tomislav. Poslije mise smo objedovali, meni je bio riblji s obzirom da je bio petak, nemrs. Ugostio nas je simpatični voditelj Veprica don Alojzije Bavčević, odveo nas u unutarnji crkveni prostor, te na zanimljiv način, najviše posvetivši se najmlađim hodočašnicima naše Župe ispričao sve o postanku tog unutarnjeg Crkvenog dijela , umjetnički oslikanim likovima Anđela Gabrijela, Majke Marije i Isusa Krista. Slike su bile neuobičajene, sa ubačenim zanimljivim elementima sa dosta zlatne boje.
Za kraj našeg boravka u Vepricu prošli smo postaje križnog puta .
Naša posljednja stanica bila je Solin. Posjetili smo Župnu Crkve Gospe od Otoka.Današnja Crkva se nalazi na temeljima starohrvatske Crkve, najstarije u Hrvata koju je dala sagraditi kraljica Jelena u 10.stoljeću. Naš Župnik i Časna sestra koju smo zatekli u Crkvi ispričali su nam kratku povijest postanka Crkve. Crkva se nalazi na otočiću okruženom rijekom Jadro.
Uz molitvu krunice uputili smo se put Šibenika.

20150501 141605

Marijana Protega

 
E-mail Ispis PDF

Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

1

Tema Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji se održao 19. travnja 2015. godine na Trsatu bila je "Obitelj - nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske". Jedna od temeljnih ideja nacionalnih susreta je stavljanje obitelji u središte pozornosti javnoga mnijenja, kako crkvenoga tako i mnijenja čitavoga društva. Naglašavajući da je obitelj "nositeljica života" željelo se još više istaknuti ulogu obitelji bez koje uistinu nema niti nade niti budućnosti. Obitelj, kako nam je znano, nije samo nositeljica već je i prenositeljica života. Vjernik zna da je ljudski život dar koji supružnici primaju od Boga te da su oni pozvani taj dar života primiti, činiti da se razvija i raste u svim dimenzijama, kako bi jednoga dana ta ista osoba mogla postati nositelj života Crkve i društva.

2


Program ovoga susreta formalno je počeo u 10:00h, ali za nas hodočasnike župe Srca Isusova počeo je u ranim jutarnjim satima. Naime, u 5:00h ujutro krenuli smo pospani ali puni radosti prema Trsatu. Putovanje smo započeli kratkom molitvom u kojoj smo Gospodinu zahvalili što nas je pozvao na ovo hodočašće. Ostatak putovanja proveli smo u veselom druženju, pjesmi i pripravnoj molitvi u kojoj smo Gospodina zamolili da nam otvori srce i razum kako bi mogli primiti poruku koju nam je poslao preko biskupa. U Trsat smo došli oko 10:00h, i u tom trenutku počela su svjedočanstva vjernika koji su se nalazili u naizgled neizlaznim i za život opasnim situacijama, ali su se svi uzdali u Božju pomoć i na kraju ih je njihova vjera spasila. Rijeke ljudi su se slijevale u svetište Majke Božje Trsatske, prema procjenama bilo je između 15.000-20.000 tisuća vjernika iz svih krajeva Lijepe naše.

3


Kao  glavne poruke ovog Susreta treba istaknuti sljedeće:
1. Nema istinske obitelji bez braka.
2. Brak i obitelj jedno su od najdragocjenijih dobara čovječanstva.
3. Brak je isključivo zajednica muškarca i žene i to je jedini prirodan i normalan ambijent za rast zdrave i uravnotežene osobe.
4. Ponovo se pokazalo da je hrvatski narod vjeran Gospodinu i Majci Božjoj.
Tijekom propovijedi biskup Valter Župan je ohrabrio mladiće i djevojke na ulazak u brak i ostvarenje obiteljskog poslanja. Nakon Euharistijskog slavlja kojeg je predvodio kardinal Josip Bozanić zaputili smo se u Šibenik, sa kratkom pauzom za ručak u Senju u tvrđavi Nehaj. Povratak je također protekao u pjesmi i zahvalnoj molitvi Gospodinu.
Ovom prilikom pozivam sve vjernike, obitelji, a posebno mladiće i djevojke na 3. susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 2018. godine u Solinu.

4 5

 
E-mail Ispis PDF

DUHOVNA OBNOVA JEDNOG HODOČASNIKA Na Uskrsni ponedjeljak dana 06. travnja 2015.  krenuli smo na jednotjedno hodočašće u  Paray  Le Monial i Lurd,  sa zaustavljanjem u Padovi  i Milanu. Iz Šibenika nas je ispratila jaka bura, i dobrim dijelom pratila, pa smo stigli u Padovu sa zakašnjenjem. Iz toga razloga nismo mogli ući u svetište posvećenom svetom Leopoldu Bodganu Mandiću,  u čemu smo uspjeli  na provatku iz Lurda. U Padovi smo posjetili baziliku svetog  Ante Padovanskoga, gdje smo u kapelici imali sv. Misu. U bazilici  se čuvaju posmrtni ostaci sveca, kao i  relikvija - neraspadnuti jezik, jer je svetac bio poznati propovjednik. Nakon Padove putovanje smo nastavili prema Milanu gdje nas je dočekao don Piero sa finom večerom. Rano ujutro krenuli smo u razgledavanje centra Milana, gdje  smo posjetili  znamenitu  milansku  katedralu i crkvu sv. Grgura, koja je značajna po tome što je tu 313. g. car Konstantin potpisao glasoviti Milanski edikt, s kojim su kršćani dobili vjersku slobodu i  službeno označen kraj vjerskih progona kršćana  u Rimskom Carstvu.  Da bi dobili što  bolji  uvid u važnost toga događaja  potrebno je  sagledati vremenski okvir  povijesnih događanja na   tom području.
Nakon što je svrgnut  car Dioklecijan,  bilo je potrebno izabrati novog cara, a pretendenti  su bili Maksencije,  zapovjednik istočnog Rimskog carstva, i Konstatin, zapovjednik zapadnog rimskog carstva ( područje današnje Španjolske). Na putu do Rima, gdje se imala dogoditi odlučujuća bitka,  u Burgundiji ( područje današnje središnje Francuske ),     Konstantinu se na nebu ukazao križ i svjetlosni natpis:  "U ovom ćeš znaku pobijediti". Car nije bio siguran u značenje te vizije dok u snu nije vidio i sama Krista, koji mu je preporučio da napravi vojnu zastavu u obliku znaka viđena na nebu te ga istakne u bitci. Sljedećega jutra Konstantin je zapovijedio da se izradi vojni stijeg  s vijencem na vrhu, te da se na štitove stavi znak križa.  Nedugo nakon bitke u kojoj je pobijedio, car je odlučio slijediti Boga koji mu se je ukazao.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

Moj život - dar mog Stvoritelja


40 dana 003

Hvala ti Stvoritelju za trenutak mog začeća. Hvala ti što si rekao: „Živi, hoću da živiš“. Hvala ti za moj život u utrobi moje majke. Hvala ti za trenutak mog rođenja. Hvala ti za svaki dan mog zemaljskog života.......

Hvala za ovo što jesam i što mogu biti. Hvala ti što se mogu razvijati neograničeno. Posebno ti hvala za svu ljubav koju mi daješ. Za ljubav koja ničim nije uvjetovana. Što me ljubiš baš ovakvu kakva jesam.

Hvala ti za tvoju dobrotu, nježnost. Hvala što vjeruješ u mene. Hvala ti što me nikad nećeš ostaviti.

Hvala ti moj Isuse, što si ovih dana korizme ispred bolnica u cijeloj Hrvatskoj i što zajedno s nama, ljudima moliš da se svako začeto dijete rodi. Hvala ti što moliš zajedno s nama tvoga i našeg Oca da aktivira silu i snagu Duha Svetoga u svakom čovjeku da se opredjeli i reće DA za život.

Hvala ti majko Marijo što zagovaraš svakog čovjeka kod svog Sina da nam pomogne opredjeliti se za život.

Hvala vam Anđeli što ste i vi tu. I svi Sveci i Svetice.

Hvala cijelom Nebeskom Kraljevstvu.

Najveći Stvoriteljev dar svakom čovjeku je Život. Slavimo taj dar. Čuvajmo ga.

Nemojmo, mi ljudi, zanemarivati Stvoriteljevu želju da ovaj zemaljski svijet obdari novim, neponovljivom, originalnom osobom, Čovjekom. Da ovom propadljivom svijetu donese ljubav, dobrotu, istinu, ljepotu, koju u trenutku začeća On udahnjuje u svakoga od nas ljudi. Pružimo svakom začetom djetetu mogućnost da se razvija u majčinoj utrobi. Da svojim rođenjem obogati sve nas ljude koji živomo u ovom prolaznom životu. Da postane dio nas. Da postane dio „svijeta“.

Podržimo Stvoriteljevu želju da svako začeto dijete izraste u divnog čovjeka, ženu.

Nemojmo se bojati kako ćemo. Kako piše u Evanđelju : „Ne brinite se dakle govoreći: Šta ćemo jesti, ili, šta ćemo piti, ili, čim ćemo se odenuti? Jer sve ovo neznabošci ištu; a zna i Otac vaš nebeski da vama treba sve ovo.“ Samo mu vjerujmo i sve možemo ostvariti.

Nemojmo uskratiti svakom začetom djetetu da upozna svog Stvoritelja. Da upozna savršenu, bezuvjetnu ljubav, dobrotu, istinu, ljepotu. Da raste i razvija se sa svojim

Stvoriteljem, Spasiteljem, silom i snagom koja ga mijenja i s kojom može ostvariti sve što poželi. Nemojmo mu uskratiti da bude vrhunski. Da slavi život bez obzira na poteškoće, muke, boli, patnje. Pomozimo mu da dobije pravu sliku Isusa koji ga je toliko ljubio da je za njega otišao na križ. Da također upozna nebesku majku Mariju. Koja je Stvoritelju rekla: „Neka mi bude po tvojoj riječi“. Nije se bojala. Imala je vjeru da će sve biti dobro.

Pružimo svakom začetom djetetu da slavi svog Oca i da mu zahvaljuje i zahvaljuje.

Kad slavimo Oca, slavimo život. I to je jedan od način kako ćemo u Kraljevstvo Nebesko već ovdje na Zemlji. A u konačnici u Vječni Život.

Moliteljica

 
E-mail Ispis PDF

Zašto nam je potrebna inicijativa ’40 dana za život’?

40 dana 003

Ove godine kroz korizmu u deset hrvatskih gradova održat će se mirna okupljanja građana koji će se na taj način pridružiti inicijativi ’40 dana za život’. Riječ je o ekumenskoj molitvenoj inicijativi kojoj je cilj zaštita života nerođenih. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se godišnje u svijetu obavi četrdesetak milijuna pobačaja razumljivo je nastojanje da se pokušaju spasiti ljudski životi upravo na mjestima gdje se oni i oduzimaju. Kako bi bolnice trebale biti zadnja linija obrane ljudskog života, tako se molitva i bdijenje ljudi koji su spremni istupiti u obranu nerođenih održavaju upravo ispred tih ustanova. Okupljanja su mirna i dostojanstvena i imaju dvostruku svrhu: da se doslovce uhvati zadnji vlak za život u nadi da će se osobe koje su došle zbog pobačaja ipak predomisliti (bez ikakve osude prema njima, no s ogromnom vjerom i nadom da se i u zadnjem času može odabrati život umjesto smrti), ali i da se takvim okupljanjem pošalje snažna poruka našem društvu, poruka koja neumoljivo ističe da je eliminacija nerođenih, taj tihi holokaust, najveća mrlja naše generacije, ali i da postoje ljudi, velik broj njih, koji će ustati i usprotiviti se praksi koja nam se prezentira kao ‘ljudsko pravo’.
Ove godine se i Šibenik po prvi puta našao među hrvatskim gradovima koji su se pridružili inicijativi. Tako će se i ispred šibenske bolnice kroz cijelu korizmu, od 18. veljače do 29. ožujka okupljati naši sugrađani spremni izdvojiti svoje vrijeme da bi izrazili svoj stav – odlučno protivljenje eliminaciji najnezaštićenijih i najslabijih članova našeg društva – nerođene djece.

Više...
 
E-mail Ispis PDF

PROSLAVLJEN  DAN  BOLESNIKA

DSC 6560

U srijedu 11. veljače 2015. na blagdan Gospe Lurdske proslavili smo i ove godine  Dan bolesnika u našoj župi.  Sv. misa je služena u gornjoj dvorani u 17 sati, a predvodio je pater Tomislav Mesić iz župe Zablaće uz našeg župnika don Tomislava Puljića. Okupilo se dosta bolesnika i njihove pratnje skupa s ostalim župljanima da zajedno molimo za Božji blagoslov na svom životnom putu.

DSC 6566
Svoju propovijed je o.Tomislav, koji se nedavno vratio iz misija u Tanzaniji, započeo pitanjem koje se prvo nametne onome koga pogodi neka bolest: Tko je kriv? Odgovor je: nitko nije kriv. Bolest je sredstvo da dođemo bliže Bogu. Obično su ljudi nezadovoljni svojim životnim križem pa nam je propovjednik tu temu približio anegdotom koja govori o nezadovoljniku koji je došao Boga zamoliti  za lakši križ. No, birajući među mnoštvom križeva izabere baš onog kojeg je bio odložio, smatrajući ga preteškim za svoja pleća. I tu se krije velika poruka  baš svim ljudima. U tome nam pomaže Marija čiji primjer  prihvaćanja  teškoća i boli i mi trebamo nasljedovati.

DSC 6569Mate, dječak rođen slijep

Jednostavnim jezikom, nadahnuto približio nam je o. Tomislav važnost molitve, vjere i  pouzdanja u Marijinu pomoć i zagovor.  Molili smo za bolesnike i one koji im pomažu u molitvi vjernika i u svojim skrovitim molitvama srca prikazali Gospodinu sve one patnike koji nisu u stanju niti doći na sv. misu, a u teškoj su bolesti i potrebni su Božje i naše pomoći.

DSC 6584

Na kraju sv. mise župnik se obratio bolesnicima da svoj križ bolesti i patnje svakodnevno prikazuju za bližnje, za druge, za mnoge probleme društva u kojem živimo i tako budu blagoslov za sve nas.

Jedna je vjernica tako snažno doživjela ovu sv.misu i usporedila je s onom u Lurdu koji cijele godine živi i moli za bolesnike.
Uslijedilo je druženje u vrlo ugodnom ozračju svih nazočnih i čašćenje koje su priredili vjernici naše župe u organizaciji župnog Caritasa.

 
E-mail Ispis PDF

INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

Poštovani župnici i dragi vjernici!

Rado bih Vam predstavili međunarodnu molitvenu pro-life inicijativu 40 dana za život, koja se prošle korizme prvi puta pokrenula u Hrvatskoj. Na svjetskoj razini u njoj sudjeluje više od 625 000 vjernika svih kršćanskih denominacija u više od 550 gradova. Ova miroljubiva i molitvena inicijativa pokazala se djelotvornom i učinkovitom na nekoliko razina:

•    više od 9 600 djece spašeno je od pobačaja u posljednji čas
•    107 zaposlenika se obratilo i dalo otkaz
•    zatvoreno je 59 klinika za pobačaje.

Inicijativu 40 dana za život čine tri ključna elementa:

•    40 dana molitve i posta za prestanak pobačaja u gradovima u kojima se moli
•    40 dana (12 sati dnevno) miroljubiva bdijenja ispred bolnica gdje se rade pobačaji – kao posljednji znak nade majkama koje tamo dolaze pobaciti te kao znak Božje ljubavi i milosrđa koji poziva na obraćenje sve one koji čine pobačaj
•    osvješćivanje lokalne zajednice (gradova sudionika) i cijele države o potrebi zaštite nerođenog života i problemu pobačaja.

Zadnja molitvena kampanja (24. rujna – 2. studenoga) urodila je velikim plodovima. Cijela je kampanja prošla mirno i dostojanstveno, a u Hrvatskoj je sudjelovalo oko 2000 aktivnih molitelja pred bolnicama i više od 10 000 molitelja diljem Hrvatske koji su podržavali inicijativu moleći u svojim domovima, molitvenima zajednicama, župama, samostanima. U svijetu je u zadnji čas od pobačaja spašeno 726 djece, a u Hrvatskoj organizatori inicijative zasigurno znaju za 6 spašenih života. Također je zabilježen osjetan pad broja namjernih pobačaja u KBC-u Sestara milosrdnica te u KBC-u Osijek. Jedan od velikih plodova su i novi gradovi koji su se prijavili za sljedeću molitvenu kampanju, među kojima je i Vukovar, a javili su se i vjernici iz Slovenije. O problemu pobačaja govorilo se u svim većim medijima. Inicijativu je u 5. mjesecu službeno blagoslovio i potvrdio papa Franjo, a u Hrvatskoj biskup Valentin Pozaić kojemu su se ove jeseni pridružili i nadbiskupi Đuro Hranić i Ivan Devčić te biskup Vlado Košić.
Ovu inicijativu blagoslovio je i odobrio također i naš biskup mons. Ante Ivas.

Gospodin Igor Friedrich  i ja,Vanja Gulam prepoznali smo važnost ove inicijative i kod nas u Šibenskoj biskupiji. Svaka sedma trudnoća u Šibeniku završava pobačajem, govore statistike OB Šibensko-kninske županije. Od devet liječnika iz šibenske bolnice koji imaju licencu da rade abortuse, samo se jedan poziva na 'priziv savjesti', odnosno zbog moralnih ili religijskih načela odbija izvoditi zahvate pobačaja.


Pozivamo sve župnike i vjernike da se pridruže ovoj inicijativi. Očekujemo velike rezultate.
Kao što smo već rekli Inicijativa se sastoji od 40 dana molitve i posta u kombinaciji s miroljubivim bdijenjem ispred klinike ili bolnice u kojima se vrše pobačaji, te u osvješćivanju lokalne zajednice o problemu pobačaja, u ovom slučaju , ispred bolnice u Šibeniku.
U inicijativi "40 dana za život", sudjeluju lokalni volonteri . Nacionalni ured inicijative "40 dana za život" koordinira komunikaciju i osigurava obuku i druge resurse za volontere.

Za sva pitanja i prijedloge možete se obratiti:
Vanji Gulam - Liveli 8, 22213 Pirovac, 092 188 9404 Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ili
Igoru Friedrichu –Stablinac XI. 65a, 095 805 4494, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sutrašnji Dan života izvrsna je prilika da progovorite o ovoj temi.


U nadi da ćete ovu inicijativu najaviti na sutrašnoj misi

i tako nas poduprijeti u našim nastojanjima,

srdačno Vas pozdravljamo i želimo Božji blagoslov i svako dobro!

 
E-mail Ispis PDF

PJEVAČI BETLEHEMSKE ZVIJEZDE 2014.

Jedna od četiri grane Papinskih misijskih djela „Djelo svetog djetinjstva“, sve više se širi i u našoj domovini. Po šesti put božićna radost vjernika župe Presvetog Srca Isusova razdijelila se po svem svijetu.

Nedavno smo ponovno proveli poznatu akciju „Pjevači betlehemske zvijezde“ koju je prije šest godina inicirao naš župnik, a mnoštvo vjernika je podržalo i prihvatilo:
vjernika koji su se prijavili, te primili u svoj dom Božji blagoslov preko djece i od srca pomogli potrebitu djecu svijeta,
vjernika koji su poslali svoju djecu da budu mali Bogovjesnici – tri kralja i anđeo,
te odvažnih koji su odlučili biti pratitelji djeci u pohodu obiteljima ove župe.

Ova akcija je održana 29. i 30. prosinca 2014. U njoj je sudjelovalo 52 djece i 18 pratitelja, a posjećeno je oko 400 obitelji. Napravljen je izniman posao u iznimno zahtjevnim uvjetima budući da je ovaj put vladala velika hladnoća. No, to nije spriječilo našu hrabru djecu koja su bila oduševljena i nije im padalo na pamet odustati radi hladnoće.
Rado su došli u crkvu, odjenuli se, molili sa župnikom i pratiteljima, primili Božji blagoslov i krenuli u sveti zadatak.
Obitelji su ih svugdje srdačno dočekale pa je to bio dobar poticaj za ulazak u svaki novi stan i obitelj koju je trebalo posjetiti. Pjevanje božićnih pjesama iz usta dječice svima je drago i milo, unosi toplinu u dušu i otvara čovjeku srce za dobro. Radost i veselje bilo je obostrano.
Nakon akcije pjevači su se vraćali u crkvu pred jaslice, zadovoljni radi uspješnih pohoda obiteljima i sretni radi gladne djece svijeta kojoj će se na ovaj način bar malo pomoći.

Djeca pomažu djeci – hvale vrijedna akcija nadahnuta Duhom Svetim pokazala je i ovaj put svoju duhovnu vrijednost kojom smo ponovno obogaćeni svi zajedno: obitelji, djeca, pratitelji, župnik, dakle cijela župa!

Bogu hvala za uspjeh i blagoslov ovogodišnje akcije Pjevači betlehemske zvijezde!

 
Stranica 11 od 28

galerija

NAJAVE:

Priprava odraslih za krštenje i druge sakramente (katekumenat) započima 12. rujna u 20:00


Imate li problem ovisnosti u obitelji? INFOCENTAR vas radosno očekuje svake srijede od 18-20h u župnoj dvorani!Mjesec srpanj je mjesec Predragocijenjene Krvi Kristove! Svaki dan ćemo pred misu imati pobožnost toj Presvetoj cijeni našeg spasenja!05.07. Sv. Ćiril i Metodije – suzaštitnici Evrope


06.07. Mlada misa don Grgura Alviža u Raslini

09.07. Blažena Marija Petković

11.07. Sv. Benedikt – zaštitnik Evrope

13.07. Majka Božja Bistrička

14.07. DON GRGUR ALVIŽ PRVI PUT PREDSLAVI SV. MISU U NAŠOJ ŽUPI PRESVETOG SRCA ISUSOVA (SECUNDICIA!) Taj dan je Sv. Misa samo u 09:00, a nakon Sv. Mise ćemo se počastiti sa mladomisnikom

16.07. Gospa Karmelska

21.07. Akcija MiVa - prikupljanje milodara za nabavku vozila u misijskim krajevima

25.07. Sv. Jakov – naslovnik Katedrale. Sv. Misa je u katedrali u 19:00

26.07. Sv. Joakim i Ana – roditelji Blažene Djevice Marije

27.07. Sv. Kristofor, drugi zaštitnik Šibenske biskupije

POVEZNICE

bitno

You are here: